Susține o educație excelentă pentru fiecare elev din România! S-a dat startul Academiei Aspire Teachers 2018

Data actualizării: Data publicării:
aspire

În perioada 26 - 31 August se dă startul celei de-a treia ediții a Academiei Aspire Teachers - modulul pedagogic intensiv anual prin care se vor dezvolta cadrelor didactice înscrise în program competențe pedagogice inovatoare, aliniate la cerințele pieței muncii din sec XXI.

Anul acesta avem o nouă generație de 45 de cadre didactice, 20 de alumni, și peste 30 de traineri, speakeri și mentori Aspire Teachers în ceea ce se prevede a fi un maraton al învățării și inovării cu impact la peste 30,000 elevi din școlile publice.

Curricula programului este dezvoltată în jurul tematicii Inteligenței Sociale, ca parte din cele 8 competențe de bază cerute de piața muncii în 2030. Timp de o săptămână, cadrele didactice vor lua parte la sesiuni și workshopuri aplicate prin care vor aprofunda ce sunt inteligența emoțională și inteligența socială, de ce sunt ele importante în dezvoltarea unui elev și prin ce metode pedagogice inovatoare pot forma la clasă elevi inteligenți emoțional și social. Mai multe detalii despre agenda programului puteți vedea aici.  

Din peste 620 de aplicanți, au fost selectați cu mare atenție cei mai dedicați și motivați 21 de învățători și 24 de profesori din școlile primare atât din mediul urban cât și rural.

Deoarece există o nevoie pentru inovație și învățare continuă în școlile profesionale, anul acesta ca noutate, au fost selecționați în program și profesori din școlile vocaționale în urma unui parteneriat strategic și de impact cu compania OMV-Petrom prin Țara lui Andrei. Câteva dintre poveștile cadrelor didactice Aspire Teachers, motivația lor de a face performanță și pasiunea lor pentru a inova în școala românească și de a forma noi generații, le puteți citi aici.

Aspire Teachers crede cu tărie că educația este cel mai de preț dar oferit tinerilor și că profesorii sunt vectori de schimbare și performanță în societatea românească. Astfel, a fost dezvoltat cel mai aplicat program pedagogic din România pentru profesorii și învățătorii din sistemul public, alături de o comunitate de pedagogi de valoare. Programul este axat pe dezvoltarea a opt skilluri de bază pentru tineri cerute de piața muncii în 2030, prin alcătuirea de curricule și programe de formare pentru pedagogi. Realizăm acest lucru printr-un program anual pedagogic intensiv de o săptămână, susținut în timpul anului de schimburi de experiență în țară și străinătate, programe de mentorat și webinarii cu experți în domeniu.

În doar 3 ani de activitate Aspire Teachers, ne mândrim cu o comunitate de peste 150 de profesori și învățători alumni cu impact direct asupra a 30,000 de elevi și peste 1,400 de cadre didactice. 

Evenimentul poate fi urmărit și live din timpul Academiei pe pagina noastra de Facebook Aspire for Teachers

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri