Târgovişte. Mii de elevi, mutați temporar în școlile care au căldură

Data publicării:
scoli

Aproape 1.600 de elevi din două şcoli învaţă acum în aceeaşi clădire, în două schimburi, asta pentru că în una dintre unităţile de învăţământ nu a fost încă montată centrala termică. La sfârşitul anului trecut, elevii au intrat în vacanţă mai devreme cu două săptămâni din cauza frigului din clase.

Noi învăţăm dimineaţa, dumnealor învaţă după-amiaza, ne-am organizat, am făcut repartiţia pe clase”, explică Georgeta Gogeanu, directorul Şcolii nr.5

Trebuie să ne descurcăm ca să fie bine pentru copii. E adevărat că e destul de greu, sunt foarte mulţi elevi, schimburile s-au ciocnit cumva puţin unele de altele”, spune Daniela Gâtlan, directorul Școlii nr. 8.

Chiar dacă se bucură că au căldură, elevii mutaţi abia aşteaptă să se întoarcă în şcoala lor.

În total şase şcoli şi licee din Târgovişte au fost mutate temporar. Lucrările de motare a centralelor termice trebuiau terminate la 1 decembrie.

Firma care se ocupă cu montarea centralelor termice promite că lucrările vor fi gata în curând.

Până la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi gata toate, câteva dintre ele, probabil 3 sau 4 vor fi gata la sfârşitul acestei săptămâni”, spune city managerul Gabriel Cioacă

În total 23 de grădiniţe, şcoli şi licee din Târgovişte au rămas fără căldură de anul trecut, din martie, după ce societatea de termoficare a intrat în insolvenţă. În 17 dintre aceste unităţi au fost montate deja centrale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri