Test de sinceritate. Remus Pricopie: Profesorii merită orice salariu, oricât de mare

Data publicării:
remus pricopie la digi24 captura

În ce țară v-ați dori să emigrați?

Dacă se poate se emigrezi în țara în care te-ai născut, ăsta este răspunsul. Să știți că am trăit aproape 4 ani în străinătate, în moment diferite, am avut posibilitatea să rămân acolo, n-am făcut-o. M-am întors de fiecare dată aici și cred că aici îmi este locul.

Ați trecut pe roșu la semafor?

Soția mea râde de mine că semnalizez în parcare. Prin urmare, dacă eu sunt cel care-mi pun centura, îmi reglez oglinda și semnalizez în parcare, respect foarte mult regulile și mă cert cu șoferul de fiecare dată când încalcă o regulă de circulație.

Pro sau contra proiectului Gold Corporation de la Roșia Montană?

Sunt ministrul Educației, nu este în atribuțiile mele să mă pronunț. Dacă va exista vreun referendum mă voi exprima acolo.

Cum ați sancționa un student care v-ar aduce spre corectare o lucrare plagiată?

Să știți că am dat afară din facultatea unde am fost decan studenți pentru astfel de situații în condițiile în care lucrurile erau foarte clare.

Pro sau contra legalizării căsătoriei între persoanele de același sex în România?

Este un subiect atât de complicat încât ar fi nedrept să răspunzi printr-un singur cuvânt.

Făcând abstracție de posibilitățile actuale ale bugetului de stat, care credeți că ar trebui să fie salariul corect pentru un profesor debutant?

Profesorii merită orice salariu, oricât de mare. În același timp însă, repet, noi am avut și moment în care ne-am jucat cu iluziile oamenilor. Am promis salarii mai mari cu 50% și am constat că au fost reduse cu 50%, pentru că în cazul profesorilor salariile au fost reduse nu cu 25% ci cu mult mai mult. Prin urmare, după această istorie, eu sunt extrem de prudent. Respect mult prea mult colegii mei pentru a mă juca cu cifre, cu estimări. Nu vă voi răspunde la această întrebare, dar pot să vă răspund la faptul că în fiecare zi sunt preocupat împreună cu colegii din Guvern cum putem să ajungem să avem salarii mult mai bune.

Estimați bugetul necesar unei familii cu doi copii pentru începutul de an școlar.

Complicat. Sunt părinte, am doi copii. Și copiii mei merg la școală. Și eu le cumpăr haine, și eu le cumpăr cărți. Săptămâna trecută, fiul meu cel mare a alergat prin librării pentru -ași cumpăra cărțile pentru lecturi obligatorii.

Cât ați cheltuit, 1.000 de lei, 2.000, 3.000?

Trebuie să mă duc să-mi arate chitanțele.

Vă tentează o înscriere într-un partid politic, PSD sau PNL?

Este adevărat că nu sunt membru de partid, dar nu am niciun fel de problemă să declar că sunt social-democrat. Am lucrat foarte mult timp cu PSD și, după părerea mea, este doar o chestiune de formalitate. Însă, ca ministrul Educației nu gândesc în termeni politici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri