Trei elevi depistați cu COVID-19 la liceul militar din Alba Iulia. Ce se întâmplă în continuare

Data actualizării: Data publicării:
set pentru testarea pentru coronavirus
Foto: Inquam Photos / George Călin

Trei cazuri de COVID-19 au fost depistate printre elevii de la liceul militar din Alba Iulia. Cei trei elevi au fost descoperiţi ca fiind infectaţi după testarea obligatorie care se face la cazarea în cazarma unităţii de învăţământ.

Cei trei elevi confirmați cu SARS-CoV-2 sunt ușor asimptomatici și se simt bine, a precizat duminică seara la Digi24 șeful DSP Alba, Alexandru Sinea.

Ei sunt elevi în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și provin din județele Alba, Maramureş şi Mureş. Au fost imediat izolaţi la infirmieria şcolii, de unde, apoi, au fost preluaţi de părinţi, urmând să stea în izolare în următoarele două săptămâni.

Colegii cu care au intrat în contact au fost, la rândul lor, izolaţi.

Scenariul luat în calcul pentru Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia era cel verde, cu prezenţa fizică a elevilor la cursuri, însă odată cu apariția acestor cazuri urmează ca luni să se ia o decizie despre cum va debuta anul şcolar la această unitate de învățământ.

În condițiile în care sunt trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție, preciza recent ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Toți elevii, precum și cadrele didactice de la liceul militar au fost testați pentru COVID-19. Este vorba de circa 460 de elevi și nu toate rezultatele testelor sunt gata.

 

120 de elevi din 24 de judeţe şi din municipiul Bucureşti au fost admişi în acest an în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, scrie Agerpres. Una din cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Alba, colegiul a fost înfiinţat în urmă cu peste un secol. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri