Tudose, despre manualul de sport: Sunt convins că a fost o glumă

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose govro

Premierul Mihai Tudose s-a declarat convins că propunerea ministrului Educației, Liviu Pop, privind introducerea unui manual pentru disciplina Educație fizică și sport reprezintă o glumă și a subliniat că, mai întâi, copiii trebuie învățați să alerge, să se dezvolte corespunzător, potrivit Agerpres.

Dacă pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe bancă, cuminți, așteptând elevii la școală, eu cred că domnul ministru Liviu Pop poate să ne prezinte și manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze așa ceva. La Academia Națională de Educație Fizică și Sport, știți, se fac cursuri pe manuale, dar haideți întâi să învățăm copiii să alerge, să se miște, să se dezvolte corespunzător și mai puțin după manual. Adică dacă la ora de sport stăm tot în clasă cu manuale, e în regulă, nu știu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport. O să aprofundăm subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins că a fost o glumă”, a spus Mihai Tudose luni seară, la Antena 3.

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat vinerea trecută, la Brașov, referindu-se la manualul pentru disciplina Educație fizică și sport că acesta este util atât elevilor cât și profesorilor, dar și părinților.

Nu este influențată ora de sport de apariția acestui manual. În acest manual se arată corect cum se fac anumite exerciții, se explică corect mult mai pe îndelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explică foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru alții sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educație fizică se desfășoară conform programei în sala de sport sau pe teren, dar nu influențează apariția manualului alte forme de evaluare pentru elevi decât cele prevăzute de lege. Prioritatea mea este să avem manuale la toate disciplinele, pentru că toate sunt importante”, a explicat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri