UDMR susține reîntoarcerea în clase pe 8 februarie

Data publicării:
sala de clasa cu plexiglas
Școala ar putea reîncepe în format fizic pe 8 februarie. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Vicepremierul Kelemen Hunor transmite că UDMR susține ca școala să fie reluată, pe semestrul II, de pe 8 februarie, în format fizic, în special în cazul grădinițelor, claselor primare și terminale a VIII-a și a XII-a.

“Opinia UDMR – pe care încercăm să o impunem și partenerilor de guvernare – este că învățământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului școlar, în special grădinițele, clasele primare și terminale a VIII-a și a XII-a.

Am spus în campania electorală și susținem în continuare ceea ce spun experții în domeniul educației: prin redeschiderea parțială a grădinițelor și școlilor preșcolarii și elevii vor învăța într-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca să respecte regulile de sănătate publică. În grădinițe și școli, supravegherea și evaluarea zilnică a stării de sănătate pot fi rezolvate, iar, în caz de infectare, pacientul se poate adresa mai repede medicului, iar mediul său poate fi monitorizat eficient”, arată un mesaj publicat pe Facebook de Kelemen Hunor.

Școlile nu se vor redeschide fizic la 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar, spunea ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta argumenta că este prea devreme, 11 ianuarie fiind termenul stabilit cu multe luni în urmă. El a precizat că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică o va permite.

În aceste condiții, 8 februarie a fost vehiculată ca dată posibilă pentru reînceperea cursurilor fizic, în școli.

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Elevii sunt în vacanţa de iarnă până în data de 11 ianuarie, când vor relua cursurile online, dar în 30 ianuarie intră din nou în vacanţa intersemestrială, care durează o săptămână, până în 8 februarie.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri