Un alt manual plin de greșeli

Data actualizării: Data publicării:
greseala

Nici manualul de Limba şi literatura română de clasa a VI-a nu a scăpat de greşeli gramaticale! În paginile cărţii se găsesc dezacorduri și greşeli de punctuaţie.

O greșeală majoră este acordul greșit între subiect şi predicat. Vedem scris „Castelul medieval aveau o arhitectură”, în loc de „Castelul medieval avea o arhitectură”.

Un alt dezacord apare într-o altă povestioară: „O familie obişnuită... se abat puţin de la drum şi se trezesc în mijlocul unei poveşti”.

Mai mult, se observă o inconsecvenţă în ceea ce priveşte scrierea numelor unor opere literare. Uneori, autorii le scriu folosind ghilimelele, alteori folosind textul italic. Apar şi puncte după anumite cuvinte, chiar dacă ele nu simbolizează încheierea propoziţiei.

Autorii au uitat şi de articolul hotărât în cazul cuvântului „contraargument” - scris greșit „contra-argument” - şi au avut dificultăţi la despărţirea în silabe a cuvântului „problemă”.

După greşeala din manualul de Matematică şi Explorarea Mediului, Ministerul Educaţiei a trimis un comunicat de presă în care a spus că acea greşeală a fost scăpadă din vedere de către tehnoredactor şi că „atât în manuscrisele aferente clasei I, cât și în cele pentru clasa a II-a au fost sesizate și corectate numeroase erori”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri