Liceu din România cu cantină ca în filmele americane. Mâncarea este făcută cu ajutorul nutriționistului, proaspătă și ieftină

Data actualizării: Data publicării:
cantina unui liceu din timisoara
Un liceu de top din România a amenajat pentru elevi o cantină ca în filmele americane cu adolescenți.

Un liceu din România se poate lăuda că oferă copiilor condiții ca în Statele Unite. Elevii au la dispoziție o cantină modernă, cu mâncare proaspătă, servită doar după ce nutriționiștii își dau acordul. Totul se întâmplă într-o unitate școlară de top din Timișoara.

Colegiul Național Pedagogic din Timișoara se poate lăuda cu o cantină demnă de serialele americane cu adolescenți. Vechea cantină a fost renovată, iar acum elevii se bucură de un spațiu colorat, dar, cel mai important, de mâncare sănătoasă.

Elevă: Locul este foarte frumos, au amenajat foarte frumos și, nu știu, cam totul îmi face cu ochiul, doar că eu sunt cu salatele, cu budinca.
Elev: Salată cu linte și brânză haloumi și sincer mi se pare foarte fain locul, mai ales că e un concept nou. Sunt de 12 ani în școala asta și ăsta e cel mai bun lucru care s-a întâmplat.
Reporter: Până astăzi ce mâncai la școală?
Elev: Sincer, covrigi, sandvișuri îmi cumpăram de la magazinele de lângă.

Toate preparatele au fost selectate cu atenție de medici nutriționiști.

Nicoleta Lupașcu, medic primar Diabet și Nutriție: Nu am gândit în ofertă nimic ce ține parte de patiserie, dulciuri, care cred că știm cu toții că nu aduc nimic sănătate, ba, dimpotrivă, și atunci faptul că le au aici disponibile și gândite pentru dezvoltarea și sănătatea lor este un mare plus pe care liceul îl ofer acestor copii.

Investiția a fost făcută din bugetul școlii și din fonduri europene.

Claudia Muntean, director Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara: Dacă aveam acest spațiu care arăta ca în anii 70-80, pentru că așa arăta până acum câteva luni, de ce să nu-l folosim, de ce să nu-l renovăm?, și să venim în sprijinul copiilor noștri să le oferim o alimentație sănătoasă, un brunch am zis noi.

Prețurile sunt mai mici decât în restaurantele și cafenelele din jurul școlii, drept urmare, cei mici se pot bucura de mâncare proaspătă, sănătoasă, dar și ieftină.

Reporter: Mihai Vălușescu / Operator: Cristian Kovacs

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri