Un profesor de liceu a postat pe internet fotografii în care îl imită pe Hitler

Data publicării:
profesor nazist

Dascălul susţine că nu s-a gândit niciun moment că fotografiile făcute în pauza dintre ore ar putea supăra pe cineva. Gestul său este de neînţeles pentru cei care-l cunosc, mai ales că profesorul şi elevii săi au vizitat de curând lagărul de concentrare de la Buchenwald.

„Am avut cinci mustăţi diferite cu care, împreună cu elevii mei am dorit să facem niste poze pur si simplu pentru amuzament. Sigur că anumite gesturi au fost interpretate într-un mod la care eu personal nu m-am gândit. Îmi cer iertare pentru acest fapt”, a spus profesorul Ciprian Blaj.

Colegii profesorului îi iau apărarea.

„Refuz să cred că prin pozele pe care le-a postat pe rețeaua de socializare a vrut să aduga atingere comunității evreiești”, a susținut Silvia Pop, directorul Colegiului Valeriu Braniște din Lugoj.

Nu la fel de blândă a fost comunitatea evreiască din Lugoj.

„Este un gest absolut incalificabil şi mă surprinde că vine din partea unui cadru didactic. Prin acest gest a fost întinată memoria a şase milioane de oameni ucişi în lagarele de exterminare”, a spus Ivan Bloch, liderul comunității evreiești din Lugoj.

Imediat ce au văzut fotografiile, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au început o anchetă.

„Inspectoratul Şcolar va forma o echipă de cercetare care va merge la faţa locului şi, în urma cercetării, vom stabili ce sancţiuni se impun”, a declarat Aurelian Sima, inspector școlar adjunct ISJ Timiș.

Imediat ce fotografiile au apărut în presă, profesorul le-a şters de pe pagina sa de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri