Universitatea Bucureşti îi va anula Ştefaniei Duminică diploma de master

Data publicării:
stefania duminica mediafax-4

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, a declarat la Digi24 că procedura va fi demarată mâine.

Universitatea Bucureşti a stabilit vineri că Ştefania Duminică şi-a plagiat toată lucrarea de dizertaţie.

Întrucât ea deţinea funcţia de secretar de stat, o decizie privind diploma ar fi urmat să fie luată de o comisie la nivel naţional.

Ştefania Duminică a fost demisă astăzi, de premierul Victor Ponta, astfel că decizia Universităţii Bucureşti poate fi pusă în aplicare.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi că a avut mai multe discuţii cu secretarul de stat Ştefania Duminică şi că a înţeles că aceasta se va retrage. El a precizat că demisia este un act personal, iar o eventuală demitere nu ţine de el, ci de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îi cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică pentru plagiat, menţionând că ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat.

În replică, premierul a spus că decizia de demitere a Ştefaniei Duminică aparţine PNL.

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media.

Comisia de Etică de al Universitatea Bucureşti a stabilit, în vara lui 2012, plagiatul şi în cazul lui Victor Ponta. În cazul premierului, decizia a rămas fără finalitate.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri