Ecaterina Andronescu, despre funcţia de ministru al Educaţiei într-un eventual guvern PSD

Data actualizării: Data publicării:
andronescu ministru

Ecaterina Andronescu, actual şef al Comisiei de Educaţie din Senat, a declarat în cadrul emisiunii „În faţa ta” de la Digi24 că nu ar putea să îl susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, întrucât ieri, în PSD s-a luat decizia ca partidul să meargă cu o propunere de premieri din rândul social-democraţilor.

Întrebată dacă şi-ar asuma rolul de ministru al educaţiei într-un eventual guvern PSD după alegeri, Ecaterina Andronescu a răspuns: „Ceea ce pot să vă spun este că am scris câteva din lucrurile pe care cred că ar trebui să le facem în educaţie, dar într-o echipă, echipa se hotărăşte, să existe şi compatibilitate în echipă”.

„Nu am alergat niciodată după funcţie, nu am crezut cu atât mai mult acum că funcţia creşte valoarea intrinsecă. Problema e dacă poţi duce la bun sfârşit proiecte”, a adăugat ea.

Ecaterina Andronescu a afirmat că nu ar putea să îl susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, întrucât ieri, în PSD s-a luat ieri decizia ca partidul să meargă cu o propunere de premieri din rândul social-democraţilor. Şi că nici guvernarea cu PNL nu ar fi o variantă, având în vedere „experienţa din 2009”.

Experienţa din 2009 şi a celor din PSD n-a fost una fericită. De regulă, miniştrii PSD nu erau sprijiniţi să ducă proiectele la bun sfârşit pentru că în guvern principala pârghie de putere, de decizie aparţine premierului”.

Interviul integral cu Ecaterina Andronescu, acordat Digi24 în cadrul emisiunii „În fața ta”, îl puteți urmări AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri