V. Ponta, despre întârzierea salariilor profesorilor: Unii funcționari nu și-au făcut treaba la timp

Data publicării:
victor ponta bucuros RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

„Conform deciziei Comisiei Europene și modului de lucru la nivel european, s-au schimbat procedurile de întocmire a documentelor pentru plăți. Aproape toată lumea a știut și s-a apucat de treabă. Unii, cum e în România și doar în România, deși știu reglementarea, așteaptă în ultima secundă să o aplice”, a declarat premierul.

Bani sunt, avem buget. Din fericire, în urma presiunii atât a Ministerului de Finanțe, cât și a presei, și cei care nu și-au făcut treburile la timp până la urmă le-au făcut și nu va mai fi niciun fel de întarziere”, a adăugat Victor Ponta.

Câteva zeci de mii de profesori și cadre din domeniul sanitar sau alte categorii de bugetari care aveau ziua de salarizare înainte de 10 ianuarie nu și-au primit lefurile la acea dată și nici nu au fost anunțați că acestea vor întârzia.

Totul s-a întâmplat din cauza unei Hotărâri de Guvern prin care s-au modificat ordinele de plată.

Ministerul Finanțelor a făcut aceste modificări în noiembrie 2013, iar hotărârea de guvern a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2014. Toate conturile au fost blocate și pentru că între 1 și 6 ianuarie bugetarii nu au lucrat, funcționarii Ministerului de Finanțe nu au avut timp să facă modificările de rigoare pentru deblocarea conturilor.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri