V. Ponta, despre scandalul de la „Bolintineanu”: „N-aș vrea să ajungem la scenele din anii comunismului”

Data publicării:
Ponta victor-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

O sută de elevi de la liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Capitală, vor fi audiați la Poliția Capitalei și la DGA.

„Înțeleg că nu există mandat de aducere. Dacă nu există mandat de aducere, să facă bine să facă citație procurorul care are dosarul”, a precizat prim-ministrul.  

„Dacă există corupție, și există, în mod clar a existat, e foarte bine ca aceasta să fie combătută și trebuie luate măsuri foarte dure și profesorii care luau mită pentru subiecte trebuie să răspundă penal”, a declarat premierul.

„Pe de altă parte, sper doar ca lucrurile acestea să se desfășoare în procedurile normale, pentru că, totuși, după ce anul trecut i-am văzut pe procurorii domnului președinte Bãsescu și ai lui Morar cum fugăreau oamenii prin sate, acum iau cu autobuzele elevi... Începe să arate ca o societate dinainte de '89”, a mai spus Victor Ponta.

Prim-ministrul a insistat că totul trebuie să se desfășoare în limitele legii.

„Sigur, repet, foarte bine, sunt profesori care luau mită, trebuie să plăteascã cât mai dur și sã fie foarte clar lucrul acesta. Dar n-aș vrea, pe baza unei acțiuni legale și normale să ajungem la scenele din anii comunismului, de anul trecut, cu procurorii domnului Morar, care îi fugăreau pe oamenii care au votat la referendum. Sunt convins că, de data aceasta, lucrurile se desfãșoarã în limitele legii”, adăugat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri