Victor Ponta, către Remus Pricopie: O să fie război cu baronii manualelor. Le susțin pe cele digitale

Data publicării:
MANUALE SCOLARE- MEDIAFAX

Vă susțin în totalitate în războiul pe care o să-l aveți cu o altă categorie de baroni din România, baronii manualelor, i s-a adresat premierul Victor Ponta ministrului Educației, Remus Pricopie.

Prim-ministrul a subliniat faptul că „baronii manualelor” sunt nemulțumiți de inițiativa lui Remus Pricopie de a deschide o platformă dedicată manualelor digitale.

O să piardă unii care sunt obișnuiți să facă aceleași manuale de 10, 15 ani. Nu mai au nicio legătură cu realitatea în care trăim în 2013, dar ei tot încasează bani de la părinți, de la școli”, a criticat premierul.

Nu ratați această ocazie să mai spargeți un monopol din România”, i-a îndemnat Victor Ponta pe angajații Ministerului Educației. 

Citiți și: 

JURNAL PENTRU COPII. Sunt manualele digitale o alternativă a cărților tradiționale?

Primul - ministru și-a exprimat aprecierea față de modalitatea prin care ministrul Educației a gestionat problema înscrierii copiilor la școală.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, la sfârșitul lunii martie, că spera ca platforma dedicată manualelor digitale să fie deschisă în toamnă, urmând ca acestea să formeze o bibliotecă electronică utilă atât elevilor, cât şi cadrelor didactice şi părinţilor.

Potrivit lui Pricopie, peste cinci-zece ani, sălile de clasă vor fi digitalizate, lucrul acesta fiind necesar întrucât copiii sunt, în permanenţă, în contact cu lumea digitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri