VIDEO. Ionuţ Budişteanu a primit trofeul Intel ISEF 2013 cu drapelul în pumni

Data publicării:
budisteanu

În momentul în care i-a fost anunţat numele ca şi câştigător al marelui premiu, Ionuţ Budişteanu a strâns în mâini drapelul pe care l-a fluturat entuziasmat şi pe podium, în timp ce arăta sălii trofeul primit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu am cuvinte pentru a descrie sentimentul pe care îl încerc acum, au fost primele sale cuvinte, după primirea premiului.

Ionuţ Budişteanu a adăugat că această recunoaştere a meritelor sale îl impulsionează să meargă mai departe, să îşi continue cercetările şi proiectele.

El a afirmat că doreşte să îşi continue studiile la o universitate în domeniul cercetării, pentru că doar prin cercetare "putem ajuta întreaga lume, cu proiectele noastre, cu ideile noastre".

Ionuţ Budişteanu a obţinut marele premiu la cel mai mare concurs preuniversitar de ştiinţă şi inginerie din lume: Intel ISEF - International Science and Engineering Fair 2013.

Proiectul lui Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, ar putea revoluţiona conceptul de maşină autonomă. Nici un elev din afara Statelor Unite nu a mai câştigat în ultimele decenii premiul cel mare al Intel ISEF Gordon E. Moore, în valoare de 75.000 de dolari.  

Citiţi şi

Elevul român Ionuţ Budişteanu câştigă marele premiu la Intel ISEF 2013, cu proiectul maşinii low-cost fără şofer

Ionuţ Alexandru Budişteanu a câştigat de asemenea premiul I la categoria sa de participare (Inginerie - I-SWEEEP) şi două premii speciale din partea sponsorilor, obţinând în total 100.000 de dolari, informează Business Cover. Elevul din Râmnicu Vâlcea s-a calificat şi anul trecut în finala Intel ISEF, câştigând 14.000 de dolari pentru un alt proiect destinat industriei auto.

Ionuţ Alexandru Budişteanu este autorul mai multor proiecte, printre care unul destinat persoanelor cu dizabilităţi de vedere:SeeWithTongue.info, o interfaţă menită să ajute nevăzătorii să vadă cu ajutorul limbii.

La concursul desfăşurat în Phoenix - Arizona între 12 şi 17 mai au participat încă cinci elevi români, potrivit yoda.ro: Alexandra Elisabeta Matea Moldovan şi Ştefan-Florin Neaga, de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti (cu o amplă analiză asupra legăturii dintre răspândirea virusului West Nile pe fondul încălzirii globale), şi Cristina Nedelcu, Constantin Popa (Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni) împreună cu Ciprian Şuiu (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava), cu un studiu asupra efectelor poluării în marile oraşe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri