VIDEO. Liceu renovat, elevii fac practică în baracă

Data publicării:
baraca

Spaţiul în care îşi desfăşoară elevii orele de practică este de fapt o baracă. Această a fost adusă aici la începutul anilor '80 şi recondiţionată de conducerea unităţii. Înainte, într-o astfel de baracă stăteau muncitorii care au construit Combinatul SIderurgic din Călăraşi.

Didina Berţaru, profesor de instruire practică Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” Călăraşi: „Spațiul este mic, ne-am adaptat și noi condițiilor, dar de anul viitor spre să ne mutăm și noi în clădirea nouă și să fie totul bine”.

Clădirea despre care vorbesc profesorii şi elevii a fost modernizată după mai bine de opt ani de la începerea lucrărilor. Însă autorităţile nu au făcut recepţia deoarece în procesul verbal nu erau incluse toate lucrările din proiect.

Luminița Trifu, director executiv la Direcția de Programe și Dezvoltare Locală din Primăria Călărași: „A fost executat lucrarea pentru paratrăznet şi priza de pământ. Această lucrare a fost omisă de constructor să fie solicitată la decontarea beneficiarului”.

Firma a început deja demersurile pentru rezolvarea problemelor. Însă nici după recepţia lucrării, elevii nu vor putea să facă practică în clădirea nouă. Imobilul a fost renovat, dar nu şi utilat. Conducerea şcolii aşteaptă acum 100.000 de lei de la primărie pentru dotări. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri