Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Ministrul și profesorii, întâlnire ca pe vremuri. După fiecare discurs au urmat ropote de aplauze

Momente unul mai solemn decât altul, la întâlnirea de la Brăila. Iar discursurile, indiferent de vorbitor ori de mesaj, au fost răsplătite generos cu aplauze.

Am făcut o pledoarie pentru legătura mult aşteptată între piaţa muncii şi mediul socio-economic. Este viziunea ministerului, domnule preşedinte, despre învăţământul profesional şi tehnic. Mulțumesc şi eu”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Unul dintre cei 150 de dascăli prezenţi s-a simţit obligat să-i mulţumească ministrului Educaţiei pentru onoarea făcută judeţului: „Domnule ministru, dumneavoastră continuaţi o tradiţie, tradiţia vizitării judeţului de către miniştrii Educaţiei şi este de apreciat acest lucru. Vă mulţumesc!”.

La finalul întâlnirii, care a ţinut peste două ore şi a inclus tot felul de subiecte - de la orele de religie şi salariile din educaţie - profesorii din Brăila au fost mulţumiţi, deşi, după cum singuri recunosc, nu au primit decât promisiuni.

„Sperăm să se îmbunătăţească ceva”, a spus Aurel Buţă, profesor de informatică.

S-au punctat foarte multe probleme. Astfel de întâlniri sunt binevenite”, a fost de părere o profesoară, Mariana Gherguş.