VIDEO. Soluții inteligente pentru școli mai bune

Data publicării:
freatica

Investiţie importantă într-o comună din Galaţi, de care vor beneficia în primul rând cei 260 de copii care merg la şcoala şi grădiniţa din localitate. Autorităţile au primit 1,2 milioane de lei, bani europeni, pentru un sistem de instalaţii care extrage apă de la 80 de metri adâncime, din pânza freatică şi o încălzeşte apoi până la temperatura de 35 de grade.

Apa fierbinte ajunge apoi în clădirile în care funcţionează şcoala şi grădiniţa şi unde până acum curgea doar apă rece.

După implementarea acestui proiect, primăria se aşteaptă ca facturile pentru apă caldă şi încălzire să fie cu 20% mai mici.

Mai puţini bani va cheltui pentru facturi şi primăria dintr-o localitate din Oradea, care a transformat o grădiniţă într-o sursă de energie. Mai exact, a montat pe clădire zeci de panouri fotovoltaice, care au costat 96 de mii de lei, cost care va fi amortizat nu doar prin economiile în privinţa energiei electrice.

Acestea vor produce mai mult curent electric decât avem noi nevoie. Primăria Municipiului Oradea va face demersurile pentru a vinde și la alții”, spune Daniela Lukacs, directoarea Grădiniței nr. 56 din Oradea.

Săli noi de clasă îi aşteaptă pe elevii unei şcoli din Timişoara. În plus, demisolul a fost recompartimentat şi astfel, şcoala a câştigat opt săli de clasă noi şi o sală de sport. Totul a costat 230 de mii de lei, bani care au venit de la Consiliul Local, dar şi din bugetul unităţii de învăţământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri