Vineri este ultima zi de înscrieri la Bacalaureat. Când au loc probele orale

Data actualizării: Data publicării:
ALL
Foto: Agerpres

În februarie, elevii de clasa a XII-a încep probele orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului, pentru care înscrierile se fac în săptămâna 29 ianuarie - 2 februarie. Așadar, vineri e ultima zi de înscriere la Bacalaureat.

ALL
Foto: Agerpres

Probele orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului vor avea loc în luna februarie, iar examenele scrise încep în 25 iunie, conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Este o modificare în sistemul de educație care intră în vigoare începând de anul acesta. 

Devansarea bacalaureatului 2018, prin susținerea probelor orale în luna februarie, s-a făcut pentru a mai „aerisi” calendarul probelor pe care absolvenții le au de susținut la terminarea școlii, în prima sesiune din vară. Probele scrise rămân programate, ca și până acum, în luna iunie.

Program Bacalaureat 2018 februarie - probe orale:

Înscrieri pentru susținerea examenului în prima sesiune: 29 ianuarie - 2 februarie 2018.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie).

În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D).

În perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Program Bacalaureat 2018 - probe scrise:

Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie.

Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri