Viorel Barbu nu revine asupra demisiei de la CNATDCU

Data publicării:
viorel barbu cnatdcu

Academicianul Viorel Barbu, care a demisionat în urmă cu două săptămâni de la conducerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, a declarat miercuri, pentru News.ro, că decizia de neconstituţionalitate a Legii de adoptare a OUG privind plagiatele este "o veste excelentă”, dar această situaţie nu îl determină să revină asupra demisiei, întrucât are foarte multe lucruri de făcut, iar la CNATDCU are cine să îl înlocuiască, vicepreşedintele Marius Andruh fiind foarte potrivit.

viorel barbu cnatdcu

"Vestea că Legea de adoptare a Ordonanţei de Urgenţă  4/2016 privind plagiatele este neconstituţională este excelentă", a spus academicianul Viorel Barbu. 

Întrebat dacă, în noul context, ar putea reveni la conducerea CNATDCU, Viorel Barbu a spus: "Nu prea revin asupra deciziilor. Nu voi reveni nici asupra demisiei din funcţia de preşedinte al CNATDCU. Are cine să mă înlocuiască, vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh, este foarte potrivit".

Fostul preşedinte al CNATDCU a mai spus că deja are multe proiecte, pe care vrea să le ducă la bun sfârşit.  "Am mai multe proiecte, mă voi dedica lor", a conchis Viorel Barbu.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea de adoptare a Ordonanţei de Urgenţă  4/2016 privind plagiatele este neconstituţională.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că au fost admise atât sesizările PNL, cât şi ale Guvernului, iar OUG rămâne în vigoare aşa cum a fost adoptată de Guvern, fiind declarată neconstituţională legea adoptată de Parlament.

Contestaţiile au fost depuse în luna octombrie, după adoptarea legii de către Parlament. Textul OUG a fost modificat de parlamentari în două rânduri: o dată după ce Ordonanţa a ajuns în Parlament, iar a doua oară după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis-o spre reexaminare celor două Camere.

Senatorii au respins, în octombrie, cererea de reexaminare privind Legea de adoptare a OUG privind plagiatul, fiind menţinute modificările comisiei de învăţământ, prin care acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi făcută de Senatul universităţilor, nu de ministrul Educaţiei, CNATDCU rămânând o instanţă de recurs.

În urma acestei decizii, Viorel Barbu a demisionat din funcţia de preşedinte al CNATDCU, acesta declarând, pentru News.ro că a renunţat la funcţie în condiţiile în care Senatul a votat legea privind plagiatul, iar el nu vrea să conducă o "instituţie decorativă".

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri