Viorica Dăncilă, declaraţie despre viitorul ministru al Educaţiei

Data publicării:
viorica dancila la usa - ganea - 20190611141710_OGN_0752-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, vineri, înaintea şedinţei CEx că viitorul ministru al Educaţiei trebuie să fie "un om care să cunoască sistemul".

Întrebată pe cine susține la Ministerul Educației, premierul Viorica Dăncilă a răspuns: "O să vă spun după ce o să am votul CEx-ului. Un om care să cunoască sistemul".

Liderul PSD a mai precizat că în ședința CEx vor fi discutate și propunerile de vicepremieri pe probleme economice și parteneriate strategice.

Conform unor surse din PSD, Viorica Dăncilă are în vedere trei propuneri pentru Educație, din care social democarații vor alege în ședința CEx viitorul ministru.

Două dintre propuneri sunt susținute de organizația București, organizație din care provenea fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Cele două propuneri sunt Ioana Neacșu, inspector general, în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

De asemenea, este luat în calcul și Radu Szekely, fost consilier al ministrului Ecaterina Andronescu. Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană. PSD l-ar lua în calcul și pe Valentin Cuibus, inspector școlar în județul Cluj, însă este posibil ca acesta să refuze propunerea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri