Vlad Mixich: Nu cred că se pot respecta ca la carte regulile sanitare în școlile românești

Data actualizării: Data publicării:
mixich1
Vlad Mixich. Foto: Facebook

Vlad Mixich, membru în consiliul director al Alianței Europene de Sănătate Publică, este de părere că nu se pot respecta regulile sanitare în școlile românești. Totuși, el apreciază că țara noastră stă mai bine decât modelările de la începutul lunii august. În privința organizării alegerilor locale, Mixich crede că nu există pericole mari de răspândire a coronavirusului.

„Conform modelărilor de la începutul lunii august, în această perioadă ar fi trebuit să avem 600-700 de cazuri la Terapie Intensivă. Faptul că numărul este mai redus arată că lucrurile au evoluat mai bine decât era anticipat la începutul lunii august”, a declarat Vlad Mixich miercuri, la Digi24.

Cu toate acestea, el spune că este posibil ca numărul cazurilor de coronavirus să crească odată cu începerea școlii și că nu copiii sunt în pericol, cât adulții vulnerabili din familiile lor.

„Copiii pot deveni vectori de transmisie, dacă vin în contact cu membrii vulnerabili ai familiei. Nu cred că se pot respecta ca la carte regulile sanitare în școlile românești”, a mai arătat Vlad Mixich.

El insistă totuși pe respectarea regulilor și pe spălarea cât mai des a mâinilor. 

În privința alegerilor, el consideră că nu reprezintă un pericol, având în vedere că procesul de votare nu durează mult. 

„Alegerile (de pe 27 septembrie - n.r.) cred că reprezintă un risc epidemiologic mai scăzut. Durează foarte puțin pentru un alegător să intre în secția de votare, la alegerile locale în general nu e aglomerație”, potrivit lui Mixich.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri