Zece universităţi româneşti, evaluate în clasamentul european U-Multirank

Data publicării:
multi

Universitățile din România apar într-un nou clasament lansat de Uniunea Europeană. Noua clasificare „U-Multirank” evaluează performanța a 864 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, printre care şi zece universităţi din ţara noastră.

Care sunt acestea şi pe ce criterii se bazează evaluarea:

Cele zece instituţii de învăţământ cuprinse în listă sunt Universitatea Babeş-Bolyay din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iaşi, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Bucureşti, Universitatea Petroşani si Universitatea de Vest din Timişoara.

La evaluare s-a ţinut cont de 30 de indicatori, printre care performanţa cercetării, calitatea procesului de învăţământ, orientarea internaţională sau succesul în transferul de cunostințe şi implicarea regională.

Noul clasament ia in considerare şi opiniile a 60.000 de studenţi de la universitățile participante.

62% din universităţile cuprinse în clasament sunt din Europa, 17% din America de Nord, 14% din Asia, iar 7% din Oceania, America Latină şi Africa.

Proiectul U-Multirank a fost realizat cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri