Zeci de şcoli închise în urma furtunii. Părinţii nu au putut afla, pentru că nu au avut curent

Data publicării:
scoala

Furtuna violentă a provocat pagube importante la multe dintre școlile din județul Timiș. Vântul a luat pe sus acoperișurile unora dintre ele, în timp ce altele au rămas fără curent, după ce firele de electricitate au fost rupte de rafalele de aproape 100 de km pe oră. Astăzi nu s-au ţinut cursuri în multe şcoli din vestul ţării.

Furtuna a închis numai în Timiş 22 de şcoli şi grădiniţe. Mulţi părinţi nu au ştiut că unităţile de învăţământ au fost devastate şi şi-au trimis copiii la ore.

„Nici măcar nu am știut. Nu am avut curent și nu am avut de pe ce site să aflu eu.

Mi-ar fi părut mult mai bine să rămân acasă, dar cum nu au avut cum sa mă anunțe pentru că u aveam curent, a trebuit să vin până aici să aflu singură”.

Liceul de arte din Timişoara a rămas fără acoperiş.

Curtea interioară a Liceului de Arte și a Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara este plină de scânduri, grinzi și bucăți de tablă care au fost împrăștiate de vântul puternic. Acoperișul clădirii în care învață elevii celor două școli a fost grav afectat în urma furtunii violente. 90 la sută din el nu mai există.

Denisa Borlean, directorul Liceului de Arte Plastice: „Dacă va veni ploaia, așa cum se anunță mâine, se va infiltra apa în tavan și va ajunge în clasele de la etajul doi.

De la.primăria Timișoarei au venit și așa au promis că vor acoperi provizoriu cu folie care a zburat.”

Dan Diaconu - viceprimarul Timișoarei: „Noi am mobilizat toate resursele pe care le avem în acest moment. Am luat muncitorii de exemplu de la Colterm si de la Termoficare, pentru a elibera spațile cu acoperișuri căzute. Nu știu dacă vom primi și alte fonduri, cu siguranță însă din bugetul local va trebui să intervenim rapid”.

Şi în Maramureş sunt 10 şcoli avariate.

La Școala gimnazială nr. 18 din Baia Mare aproximativ 500 de metri pătrați din acoperișul instituției au fost pur și simplu luați de vânt. Pompierii intervin și la această oră pentru a înlătura efectele vijeliei. Cel mai probabil elevii se vor întoarce în bănci în cursul zilei de mâine.

Probleme au fost şi la alte 55 de şcoli şi grădiniţe din judeţ, însă, în acestea, cursurile nu au fost întrerupte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri