ELCEN anunță că falimentul RADET nu va duce la oprirea furnizării energiei termice. Care este însă condiția

Data actualizării: Data publicării:
cet elcen termocentrala

ELCEN anunță, după ce Curtea de Apel a decis definitiv falimentul RADET, că poate furniza în continuare energie termică pentru căldură și apă caldă în București, câtă vreme Primăria Capitalei o va plăti.

ELCEN asigură toți factorii implicați, cât și pe bucureșteni, că are capacitatea și disponibilitatea de a asigura furnizarea agentului termic și a apei calde în sezonul de iarnă 2019-2020, atât timp cât va exista garantia achitarii serviciilor prestate”, se arată într-un comunicat al ELCEN, care precizează că se așteaptă ca PMP să-și asume „responsabilitatea asigurării continuității serviciului”.

Deschiderea procedurii de faliment a RADET nu atrage în mod automat deschiderea procedurii de faliment a ELCEN după cum în mod eronat afirmă dna Primar General. ELCEN se află în procedură de reorganizare la momentul de față și poate să asigure alimentarea cu energie termică și apă caldă a bucureștenilor atât timp cât plata acestor servicii este asigurată, inclusiv prin achitarea subvenției de către PMB”, potrivit comunicatului.

ELCEN mai arată că ar fi avut dreptul să sisteze furnizarea agentului termic pe aproape tot parcursul acestui an, din cauza facturilor care aveau o întârziere la plată de peste 90 de zile, iar în anumite momente valoarea datoriilor scadente depășea 400 milioane lei.

Magistrații Curții de Apel București au decis luni, definitiv, falimentul RADET, fiind menținută, astfel, decizia din primă instanță a Tribunalului București.

Curtea de Apel București a respins apelurile din dosar și a menținut decizia din primă instanță a Tribunalului București: RADET intră în faliment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri