Elena Udrea s-a înscris la Facultatea de Teologie şi înfiinţează „Institutul Fericirii”

Data actualizării: Data publicării:
elena udrea - fb

Deputatul Elena Udrea s-a înscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai la un master de consiliere pastorală, pentru a-i ajuta pe oameni „prin credinţă”, a declarat ea, marţi, pentru News.ro, şi spune că înfiinţează zilele acestea „Institutul Fericirii”, ca ONG pentru sprjinirea oamenilor de a fi „fericiţi în viaţă”.

elena udrea

„Am dat examenul de înscriere la masterat la Babeş-Bolyai, la Cluj, şi am intrat la Consiliere pastorală şi Asistenţă psiho-socială. (...) Este un master de un an de zile, în urma căruia, pregătindu-mă în acest domeniu, îmi doresc să pot să consiliez persoanele care au credinţă religioasă în rezolvarea problemelor emoţionale pe care le au, dar de orice natură, în aşa fel încât tratarea acestor probleme să se facă şi prin practicarea credinţei, rugăciuni, prezenţă la biserică", a spus deputatul.

Ea a explicat că acest curs „îmbină psihologia cu credinţa religioasă ca forme de tratate a diverselor afecţiuni”, indiferent de natura lor. „Dorinţa mea de a spune lumii şi de a arăta oamenilor că pot fi fericiţi prin credinţă relgioasă”, a spus Udrea.

Masteratul va începe pe 3 octombrie, iar Udrea va avea cursuri în fiecare vineri şi sâmbătă.

În paralel, Elena Udrea înfiinţează şi o asociaţie, intitulată „Institutul Fericirii”, prin care vrea să ofere „sprijin pentru ca oamenii să fie fericiţi în viaţă”.

„Am acest proiect, voi înfiinţa acest institut chiar în aceste zile, îl lucrez, pentru că îi caut forma juridică potrivită. Voi încerca să îi adun aici pe toţi oamenii care vor să facă bine, în mod benevol. (...) Este un Institut al Fericirii. Aşa se va numi, am o mică problemă, că există ceva asemănător ca denumire, deci juridic mai lucrez”, a spus Udrea, pentru News.ro.

Deputatul a precizat că „cel mai probabil nu” va mai candida la alegerile parlamentare din iarnă, însă nu exclude o revenire în politică, adăugând că momentan vrea să se dedice acestui nou proiect.

Potrivit site-ului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul UBB, programul de master este unul interdisciplinar şi are ca scop dezvoltarea de competenţe din domeniile Teologie şi Psihologie. Acesta urmăreşte aducerea împreună a metodelor clinice de psihologie şi psihoterapie seculară cu metoda şi practica teologică pastorală. În acelaşi timp, oferă o abordare holistică a psihoterapiei şi integrează terapeutica afecţiunilor psihice într-un cadru spiritual, ceea ce conferă un plus de confort pacienţilor religioşi şi o abordare duhovnicească a procesului terapeutic.

În această vară, Elena Udrea a început să scrie pe pagina sa de Facebook mesaje cu conţinut religios, ea anunţând tot pe pagina de socializare că a ţinut post înaintea sărbătorii Adormirea Maicii Domnului din 15 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri