Un elev ar fi fost notat cu calificativul „suficient” pentru că a scris corect cuvântul „patinoar”

Data actualizării: Data publicării:
copil

Ionel Tarnoveski, autorul unui blog culinar, reclamă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că fiul său a primit la școală calificativul „suficient” pe nedrept. Învățătorul i-ar fi acordat acest calificativ întrucât copilul a scris într-o propoziție „patinoar” și a despărțit cuvântul „derdeluș” în două silabe, deși propozițiile elevului erau cât se poate de corecte.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și Explicațiile profesorului acuzat că a dat notă mică unui elev care a scris corect „patinoar”

ACTUALIZARERăsturnare de situație: părinții elevilor din clasa a doua de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași spun că dascălul își face meseria „în mod exemplar” și îl acuză pe bărbatul care a postat incidentul pe Facebook că a agresat două cadre didactice chiar în fața elevilor.


„Iași, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat: Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”...”, a scris Ionel Tarnovski.

Părinții ar fi mers să stea de vorbă cu învățătorul, însă, după spusele Mădălinei Tarnovski, acesta a refuzat să își recunoască vina și le-a cerut să nu mai insiste.

„Am fost astăzi „în vizită” la domnul învățător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”, a afirmat aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri