Elevă cu media 9.90, exclusă dintr-o tabără gratuită, din motive politice

Data actualizării: Data publicării:
carnet eleva

Este scandal într-o comună din judeţul Galaţi, după ce o fetiţă cu media 9.90 la învăţătură a fost, spun părinţii, discriminată. Ei dau vina pe primarul comunei, care a exclus-o de pe lista elevilor cu rezultate care au mers, gratuit, în tabără la mare. Motivul, cred părinţii copilului, ar fi o dispută politică. Familia fetei vrea acum să-l reclame pe primar la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Larisa are 13 ani şi a terminat clasa a şasea cu media 9.90. În perioada 18-22 august ea ar fi trebuit să meargă, alături de alţi colegi, într-o tabără pe litoral, plătită din bani publici de Primăria comunei Munteni. Deşi conducerea şcolii a stabilit că se numără printre cei 15 elevi care vor merge gratuit la mare, eleva a fost, ulterior, eliminată de pe listă. Fără nicio explicaţie, spun părinţii. Revoltată de situaţie, mama fetiţei a încercat să caute răspunsuri.

Convorbire telefonică între mama Larisei şi directorul şcolii:

„- De ce nu mai merge fata, de ce nu mai merge în tabără la mare ?

- Nu v-am spus, doamnă, ca aşa mi s-a spus de la primărie?!

- Păi şi de la Primărie cine v-a spus?

- Primarul, cine?!

- Primarul?! Şi din ce cauză?

- A spus că aveţi nişte disensiuni, aveti nişte probleme, nu ştiu...”

Supărată că nu i s-a oferit o explicaţie plauzibilă, mama fetei l-a contactat şi pe primarul comunei Munteni. Edilul i-ar fi spus că doar elevii cu media 10 merg în tabără. Asta deşi, susţine femeia, pe lista celor plecaţi la mare sunt şi elevi cu medii de 9.80.

Cu lacrimi în ochi, bunica fetei spune că i s-a făcut o mare nedreptate nepoatei ei.

Motivul pentru care Larisa a fost scoasă de pe listă ar putea fi, crede familia, o dispută politică.

Adrian Pârvu, consilier local: „Voi lua cuvântul în Consiliu Local, voi încerca să înţeleg motivul adevărat pentru care a permis acest lucru De ce? Pentru că familia ei e prietenă cu un consilier liberal? Ce fel de gândire e asta? Suntem înainte de 90 sau cu mult după 90?”.

Familia Larisei este decisă acum să-l reclame pe edil la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Până la această oră, primarul comunei Munteni, judeţul Galaţi, nu a putut fi contactat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri