Elevii cu părul vopsit riscă exmatricularea. Inspectoratul București face verificări la școala nr. 194

Data actualizării: Data publicării:
elevi alergand, in miscare, pe holul unei scoli
Elevi pe holul unei școli. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Inspectoratul Școlar București face verificări după ce o asociație a elevilor a reclamat faptul că regulamentul intern al unei școli din Capitală prevede exmatricularea elevilor care au părul vopsit.

Situația a fost semnalată la școala 194 din București.

Astfel, potrivit regulamentului școlii, elevii de la 194 riscă exmatricularea dacă au părul vopsit. Pentru consum de alcool sau de substanțe interzise, regulamentul prevede scăderea notei la purtare, reclamă Asociația Elevilor din București și Ilfov care a atras atenția asupra acestei situații.

Președintele asociației, Alexia Marinescu, a declarat la Digi24 că regulamentul  de ordine interioară al școlii 194 contravine cu statutul elevilor, care prevede drepturi și obligații ale elevilor.

Potrivit acestui statut, exmatricularea nu poate fi prevăzută ca sancțiune în învățământul obligatoriu.

"Ce legătură are performanța unui elev cu părul vopsit?", s-a întrebat Alexia Marinescu.

Ea a spus că asociația va transmite o adresă școlii în care va cere explicații pentru această situație.

Referitor la acest subiect, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că așteaptă rezultatele controlului efectuat de Inspectoratul Școlar București pentru a lua măsuri.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: "Nu poți introduce prevederi limitative limitând drepturi fundamentale. Așteptăm răspuns la Minister, în urma controlului efectuat de inspectorat. Dacă se confirmă această informație, acea catalogare destul de absurd e mult prea puțin.

Am înțeles că acolo există o reglementare care prevede scăderea notei la purtare pentru consum de droguri sau deținere de arme, dar presupune exmatricularea pentru vopsit părul. Aceasta e informația de presă. Inspectoratul verifică dacă informația se confirmă. Dacă se confirmă, e foarte grav. 

Învățământul e obligatoriu, dreptul la educație trebuie să fie asigurat și exmatricularea trebuie făcută în condiții care să nu iasă din cadrul legal."

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri