Elicopterul SMURD din Galați nu s-a mai putut ridica de la sol în timpul unei misiuni

Data actualizării: Data publicării:
elicopter smurd 112

Elicopterul SMURD din Galați a avut, vineri, o problemă tehnică și nu s-a mai putut ridica de la sol în timpul unei misiuni care s-a desfășurat în orașul Târgu Bujor. Aparatul a rămas la sol, iar pacientul a fost trimis cu o ambulanță la spitalul din oraș, transmite Mediafax.

Incidentul s-a produs vineri, în timp ce elicopterul era într-o misiune în orașul Târgu Bujor. După ce a preluat pacientul, pilotul a constatat că elicopterul are o problemă la unul dintre motoare și a decis să anuleze zborul.

„Elicopterul SMURD a fost solicitat să intervină pentru preluarea unui pacient din oraș. La plecare a intervenit o problemă tehnică, aparatul nu a mai putut zbura. Pacientul a fost preluat în condiții de siguranță de o ambulanță și a fost transportat la spitalul din Târgu Bujor. Este în siguranță, era o urgență secundară. Elicopterul va fi reparat la fața locului, o echipă se indreaptă spre Târgu Bujor chiar acum”, a declarat primarul orașului Târgu Bujor, Laurențiu Gîdei.

Elicopterul care deservește toate județele din sud-estul țării și din partea de sud a Republicii Moldova va fi reparat de o echipă de specialiști de la București.

„Elicopterul a avut o problemă la un motor, nu s-a mai putut ridica de la sol, a rămas consemnat la sol, se află pe stadion. Au fost chemați specialiști de la București. Pacientul, un adult, este în afara oricărui pericol”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri