Episcopia Slatinei și-a făcut firmă de pompe funebre. Cum sunt instruiți și recompensați preoții să „atragă clienți”

Data actualizării: Data publicării:
episcop

Episcopia Slatinei și a Romanaților a înființat o firmă de pompe funebre și a început instruirea preoților, care trebuie să îi îndrume pe enoriași spre noua societate comercială. Prelații au început să împartă pliante promoționale, motivați și de faptul că li s-ar oferi și o recompensă, în funcție de câți clienți reușesc să atragă. Dezvăluirile publicate în ziarul Gazeta Nouă arată că episcopul Sebastian Pașcanu le-ar fi cerut preoților să promoveze firma de pompe funebre doar familiilor muribunzilor.

„Am vrut să vă rugăm să ne faceţi reclamă. Adică, veţi primi (pliante - n. red.) - gândiţi-vă câte aţi putea distribui. Gândiţi-vă fiecare câte din astea ar trebui să aveţi nu ca să ne scăpaţi de ele, ci ca să le daţi, nu la biserică. Aş vrea să le daţi când vă cheamă să spovediţi pe care stă să moară, care se simte rău. Le spuneţi că Episcopia noastră are şi ea servicii funerare: «Aici aveţi numerele de telefon, aveţi preţurile, etcetera, v-aş ruga să apelaţi la ale noastre pentru că aşa cum ştiţi există mult mai multe firme de servicii funerare». Fie că vă sunt prieteni sau simpli credincioşi, care vedeţi că se duc, se apropie, asta este viaţa. Să nu le daţi la biserică pentru că dacă ştie că mama e sănătoasă şi mai trăieşte încă cinci ani, uită de el. Daţi-le celor care credeţi că au timpul cel mai apropiat de ceea ce-i aşteaptă”, a transmis episcopul Sebastian.

Acesta le-a promis și recompense preoților care reușesc să „atragă” clienți, dar le-a reproșat faptul că în trecut nu s-au ocupat prea bine de promovarea serviciilor firmei de pompe funebre.

„Noi v-am mai adresat cândva o circulară şi v-am spus că veţi fi şi răsplătiţi pentru această muncă de reclamă. Ştiţi că ăştia sunt plătiţi, care fac reclamă. O să ziceţi «bine, dar nouă nu ne iese nimic?». V-am mai promis asta în iunie 2017, dar nu cred că aţi luat-o în serios că nu prea s-a cunoscut nimic, printr-o circulară: vă facem cunoscut că, începând cu 1.07.2017, Episcopia noastră a deschis un magazin de pompe funebre, în municipiul Slatina, strada cutare. Acesta, adică magazinul, oferă spre comercializare sicrie accesorizate şi neaccesorizate, coroane de flori, monumente funerare din marmură şi granit, fotografii ceramică etcetera şi va pune la dispoziţie doritorilor, în cel mai scurt timp, şi o sală de mese destinate pomenirilor sau altor evenimente. În acest sens, vă rugăm să recomandaţi magazinul nostru credincioşilor şi cunoştinţelor preacucernicelor voastre, care ar putea avea nevoie de astfel de servicii, fapt pentru care din beneficiul obţinut, la fiecare sfârşit de an, Episcopia va oferi un sprijin financiar corespunzător parohiilor dumneavoastră”, le-a spus episcopul preoților.

Ascultă aici înregistrarea audio cu mesajul episcopului

Ce prețuri percepe firma de pompe funebre a Episcopiei

Firma de pompe funebre a Episcopiei oferă mai multe servicii, printre care transportul cu un dric Mercedes, precum și organizarea mesei de la pomană. În cazul transportului, acesta este taxat suplimentar cu 2 lei pe kilometru în afara municipiului Slatina și se plătește suplimentar și pentru manevrarea sicriului. În cazul mesei, prețul pentru un kilogram de colivă este de 20 de lei, iar firma face inclusiv livrări în sistem catering și oferă pachete gata pregătite pentru împărțit.

Săparea gropii este taxată cu 300 de lei, în timp ce turnarea bordurilor este mai costisitoare (cel puțin 1.000 de lei), iar o criptă din beton ajunge și la 2.800 de lei. Preţurile „fără concurenţă” continuă şi în ceea ce priveşte sicriele (de la 288 lei), crucile de lemn (de la 18 lei), crucile de marmură (de la 345 lei) sau crucile de granit (de la 750 lei).

Citește mai multe detalii aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri