Episcopul greco-catolic Florentin din Cluj a murit. Înaltul prelat era infectat cu Covid-19

Data publicării:
PS-Florentin-Crihalmeanu
Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu Foto: Bru.ro

Doliu în biserica greco-catolică din România, după ce episcopul Florentin Crihălmeanu, de la Eparhia Cluj-Gherla, a murit marți din cauza Covid-19. Înaltul prelat avea 61 de ani.

Episcopul a decedat în urma unei crize acute cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19, a anunţat Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. Înaltul prelat s-a stins la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt, preot Daniel Avram, în ciuda faptului că starea sănătăţii episcopului se îmbunătăţise după infectarea cu COVID-19 şi se apropia sfârşitul perioadei de carantinare, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în urma căreia medicii ambulanţieri au constatat decesul.

"Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale", se mai menţionează în comunicatul Biroului de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Episcopia anunţase în 4 ianuarie că Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat cu COVID-19 şi trebuia să stea în izolare până pe 13 ianuarie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri