1 MAI. Cine muncește în zi de sărbătoare

Data publicării:
ambulanta resize 5228810-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu
La serviciu, la dispoziția clienților

1 Mai nu înseamnă doar distracţie la grătar sau la plajă. Mulţi dintre romani sunt la datorie şi în zi de sărbătoare. Sunt oamenii responsabili cu răsfăţul turiştilor, angajaţi care se ocupă atent de cererile oaspeţilor, care asigură paza. Pentru ei, nu există pauză, ci doar muncă.

Pentru ospătari, instructori de înot sau supraveghetorii din parcurile de distracţii ziua este una obişnuită. Astfel, sute de oameni îşi petrec Ziua Muncii trudind pe terasele din centrul oraşului, pline de turişti sau în parcurile de agrement. Avantajul lor este că sunt în mijlocul distracţiei, iar la finalul zilei numără bucuroşi banii lăsaţi drept bacşiş.

Cei mai norocoşi sunt instructorii de înot din parcurile acvatice. Angajaţii îmbină utilul cu plăcutul. Mai exact, se bălăcesc alături de copii, în timp ce îi învaţă cum să se descurce în apă.

Bianca şi Raluca sunt recepţionere la cel mai mare complex acvatic din Braşov. Miercuri dimineaţă, fetele au venit la serviciu ca în orice zi a săptămânii. Ba mai mult, s-au înarmat cu multă răbdare pentru că ştiau că astăzi complexul va fi extrem de aglomerat.

25 de angajaţi ai parcului acvatic vor avea grijă ca oaspeţii să se distreze cât mai bine. Totuşi, şefii lor s-au gândit deja cum să îi recompenseze pentru ziua lucrată: liber de Paște.

Cei care nu au avut chef de bălăceală, au ales să se relaxaze cu o băutută rece, la terasele cu umbră din centrul oraşului. Aici ospătarii i-au servit cu zâmbetul pe buze şi cu gândul la banii pe care îi vor număra la sfârşitul zilei.

Braşovul este plin de turişti în această perioadă, aşa că angajaţii din magazine, restaurante, cluburi şi alte locuri de distracţie au fost nevoiţi să lucreze la capacitate maximă. Ba mai mult, pentru un ban în plus, vor sta la muncă până când pleacă şi ultimul client.

La mare, salvamarii, jandarmii şi poliţiştii sărbătoresc prin muncăAu împânzit litoralul, pentru că peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi în aceste zile în staţiuni.

Nu mai puţin de 500 de poliţişti, 325 de jandarmi şi peste 20 de echipaje de la Poliţia Rutieră lucrează astăzi pe întreg litoralul.

Toţi îşi doresc ture de lucru cât mai uşoare, fără incidente, dar sunt conştienţi că acest lucru nu se va întâmpla din cauza faptului că după ce se vor caza, turiştii vor ocupa barurile de pe plaje şi terasele.

Din experienţa anilor trecuţi, incidentele au apărut din cauza paharelor în plus pe care petrecăreţii le-au golit.

Pe plajele din stațiunea Mamaia, miile de turiști sunt vegheaţi de peste 100 de salvamari. Nu puțini au fost cei care au încercat apa mării, așa că toată atenția salvamarilor a fost asupra celor care s-au aventurat în mare să se răcorească.

În cazul în care numărul turiștilor va fi din ce în ce mai mare, vom mai chema câteva efective să putem face față”, a afirmat Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamari din stațiunea Mamaia.

Dacă plaja a fost ocupată de salvamari, faleza a fost împânzită de jandarmi.

În activitățile specifice zilei de 1 mai și sosirea turiștilor pe litoral, avem 325 de jandarmi dispuși în toate stațiunile de la Năvodari până la Vama Veche”, a declarat Livius Iordănescu, purtătorul de cuvânt Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța.

Solidari cu salvamarii și jandarmii sunt și agenții de la Rutieră, care petrec 1 mai muncitoresc tot pe teren.

Pe podul de la Agigea s-a circulat bară la bară din cauza limitei de viteză de 50 de kilometri la oră.

Mai multe instituții din țară au program normal de 1 Mai

Cei din benzinării lucrează, angajații CFR, cei din rețeaua de transport în comun.

Medicii asigură urgențele, SMURD și ambulanțele răspund solicitărilor.

La muncă sunt și jandarmii și polițiștii. Bucătarii, ospătarii, farmacistele sunt, de asemenea, pe lista celor care lucrează astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri