10 grade în ianuarie, vreme de primăvară în mijlocul iernii. Prognoza pentru duminică

Data publicării:
iarna

10 grade Celsius au fost sâmbătă la prânz la malul mării, iar oamenii au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit la o plimbare pe faleză. Duminică, meteorologii anunţă temperaturi cu cel puţin 10 grade peste media acestei perioade.


La Constanţa, promenada cazinoului din Constanţa a fost plină. Zeci de oameni s-au plimbat, au admirat marea, au făcut fotografii şi s-au bucurat de aerul curat. Cu toate că ne aflăm la mijlocul lunii ianuarie, temperatura a ajuns aici la +10 grade Celsius, surprinzător chiar pentru şi doi tineri din Nigeria care vizitează litoralul.

Meteorologii anunţă că şi în zilele următoare temperaturile rămân ridicate. Abia la mijlocul săptămânii viitoare se întoarce vremea mohorâtă, cu ceaţă. Duminică, în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile sudice, continuă să fie cald. Cerul este însă temporar noros. Sunt ploi slabe pe spaţii restrânse în sud-vest, centru şi nord-est, iar în Maramureş şi estul Transilvaniei, trecător se produc şi precipitaţii mixte.

În zona Carpaţilor Orientali, local ninge în general slab, în timp ce în restul masivelor ninsorile se semnalează izolat. Vântul prezintă intensificări la munte, unde pe creste vitezele la rafală pot depăşi izolat 80 km/h şi local şi temporar şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se încadrează în general între 3 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul ţării.

La Bucureşti, temperatura rămâne mult mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă din an. Cerul este variabil, temporar noros, iar vântul suflă moderat. Temperatura minimă este de -2...-1 grad, iar cea maximă de 11...12 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri