12 milioane de euro din fonduri europene, risipiți pe un centru expozițional fără expoziții

Data publicării:
expozitii

Centrul are 5 pavilioane de aproape 8.000 de metri pătrați. Totuși, în cei trei ani de când există, numărul de expozitți se poate număra pe degetele de la o mână. Pe timpul iernii, centrul stă închis și se caută soluții pentru viitor. În doi ani, pierderile au fost de circa 200.000 de euro. În 2013, însă, s-a reusit o echilibrare.

Am avut încasări de 343.000 de lei, adică din ce am previzionat noi la începutul anului, de 348, am realizat 99% din exercițiul financiar bugetat”, spune Florin Drăgău, administratorul centrului.

Banii nu au venit însă în urma unor expoziții, ci din închirierea spațiilor pentru petreceri.

În luna februarie avem un Zumba Party internațional. Vor veni peste 250 de concurenți ai acestui tip de muzică, muzică și dans”, spune Florin Drăgău.

Halele uriașe nu au niciun viitor ca centru expozițional. Salvarea ar putea veni din reprofilare. Administrația poartă negocieri pentru închirierea de spații pentru comerț, adică să transforme centrul în mall sau târg en gros. Doar că va fi foarte greu de justificat. Oficialii de la Bruxelles nu vor fi încântați să afle că în final s-a făcut un mall cu fonduri structurale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri