12 suporteri reținuți, după incidentele de la meciul Steaua-Rapid. Reacţia galeriei

Data publicării:
suporteri

ACTUALIZARE 17.20. Vestea reţinerii celor 12 fani i-a făcut pe şefii galeriei steliste să-şi exprime public regretul pentru incidentul din 14 aprilie. Mai mult, într-un comunicat de presă aceştia anunţă că au îngropat securea războiului cu rapidiştii şi promit că astfel de incidente nu vor mai avea loc.

„Conducerea celor două galerii şi membrii acestora doresc să informeze opinia publică că cele două galerii au lăsat deoparte orice animozitate sau duşmănie, iar pe viitor nu vor mai fi însufleţite decât de spiritul de competivitate sprecific sportului rege”, potrivit unui comunicat.

ACTUALIZARE 12:15. După patru ore și jumătate de audieri, au fost emise 12 ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. Cea de-a 13-a persoană nu a fost implicată direct în conflict.

Au fost audiate mai multe persoane, anchetatorii declarând că înregistrările video transmise de către martori, care au surprins încăierarea, le-au fost de mare ajutor.

Opt percheziții, 13 persoane ridicate

Poliţiştii au făcut opt percheziţii şi au ridicat 13 persoane, dintre care cinci aveau emise pe numele lor mandate de aducere. Acestea au fost aduse pentru audieri la Poliţia Sectorului 5, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Dintre cei 13, şapte sunt suporteri ai echipei Steaua şi şase sunt suporteri ai Rapidului. Aceştia au fost surprinşi în timpul incidentelor din 14 aprilie de camerele de supraveghere sau au fost filmaţi de oamenii care locuiesc în zonă.

Cei 13 suporteri sunt acuzaţi de încăierare şi ultraj contra bunelor moravuri. Unii dintre dintre aceştia s-ar fi luat la bătaie după meciul Rapid - Steaua, pe străzile Ion Nedeleanu şi Vasile Topliceanu.

Unele dintre persoane erau cunoscute ca având antecedente penale. După ultimele incidente în care au fost implicate, sunt acuzate de ultraj și distrugere. 

       

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri