13 români care ar fi furat mașini și utilaje agricole în valoare de 1,5 milioane de euro din Italia și Franța, cercetați de DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști în acțiune
Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce transporta cocaină, iar la percheziţii s-au găsit cocaină, cristal, dar şi alte droguri.

13 persoane sunt acuzate că au furat mașini și tractoare din Italia și Franța de 1,5 milioane de euro. După ce falsificau actele, introduceau tractoarele și mașinile în țară și le vindeau.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași și polițiștii au făcut, miercuri, 22 de percheziții în județele Iași, Neamț si Bacău, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în furt de utilaje agricole şi autoturisme din Italia și Franța.

Conform DIICOT, începând cu anul 2017 până în prezent, membrii grupului infracţional organizat au furat, pe timp de noapte, tractoare şi autoturisme de la persoane fizice sau juridice din Uniunea Europeană.

Ulterior, au introdus tractoarele și mașinile în România, după falsificarea documentelor de proveniență și de proprietate ale acestora.

Documentele falsificate au fost prezentate autorităților din România, atât în vederea trecerii frontierei de stat cât și în vederea omologării și înmatriculării utilajelor și autoturismelor sustrase, după ce în prealabil acestora le-au fost modificate (șterse și reinscripționate) seriile de șasiu pentru a corespunde celor din actele contrafăcute.

După introducerea în România, utilajele și autoturismele erau vândute către diverse persoane fizice sau juridice.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.500.000 euro.

Procurorii și polițiștii au ridicat 30.000 lei, 5 permise de conducere falsificate, cărți de identitate autoturisme în alb din Italia, 22 de autoturisme, 17 tractoare și utilaje agricole, 2 motociclete Harley Davidson. Valoarea totală a bunurilor ridicate este de aproximativ 1.000.000 euro.

La DIICOT Iași au fost audiate 13 persoane. Patru au fost reținute pentru 24 de ore, iar 9 au primit control judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Joi, cei reținuți sunt prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri