Sari la conținut
News Alert

17 focuri de armă trase după un șofer minor, în București. Un polițist a fost rănit

Un echipaj de poliţie care se afla pe Calea Moşilor din Capitală a încercat vineri dimineaţă în jurul orei 1.00 să oprească un autoturism BMW Seria 5 înmatriculat cu numere de Spania.

În momentul în care poliţiştii au pornit semnalele luminoase autoturismul suspect a întors brusc. S-a început o urmărire pe străzile din Capitală. De pe Calea Moşilor BMW-ul a virat la dreapta pe strada Mihai Eminescu pe traseul Viitorului, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Fabrica de Glucoză, Şoseaua Petricani până în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată - pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri. Acolo barierele duble începuseră să coboare. Şoferul BMW-ului a încercat să forţeze trecerea însă barierele sunt dispuse pe toată lățimea drumului fără ca maşinile  să aibă posibilitatea să se strecoare, notează News.ro.

În momentul în care cei doi poliţişti s-au dat jos şi s-au apropiat ca să îl imobilizeze pe şofer acesta a întors brusc maşina şi a accelerat puternic. Pentru că zona este nepopulată pe o distanţă de câţiva kilometri unul dintre agenţi a scosc arma şi a tras patru focuri în aer. Autoturismul suspect nu doar că nu se oprea ci se îndrepta cu viteză din ce în ce mai mare spre poliţişti astfel că au fost trase alte 13 focuri de armă în direcţia maşinii de această dată.

În total, cei doi poliţişti au descărcat 17 cartuşe însă nici aşa şoferul nu a vrut să oprească. Maşina şi-a continuat deplasarea şi a făcut o manevră asfel încât să-l izbească pe poliţist. Agentul a fost lovit puternic în piciorul stâng însă, chiar şi aşa, şi-a continuat misiunea şi s-a urcat în maşină ca să-l urmărească pe tânărul din BMW. Între timp, mai multe echipaje au fost alertate şi au pornit în urmărire.

Maşina suspectă şi-a continuat deplasarea însă a fost înconjurată de numărul mare de echipaje de poliţie în apropiere de Parcul Plumbuita. Cei doi ocupanţi ai autoturismului s-au dat jos şi s-au predat. Cel care se afla la volan este un adolescent de doar 16 ani. Fratele său de 26 de ani fusese cercetat pentru mai multe furturi.

Poliţistul care a fost rănit a fost diagnosticat cu o fractură de calcaneu stâng şi o contuzie forte a gambei stângi.

Adolescentul de 16 ani care se afla la volanul BMW-ului le-a declarat poliţiştilor că furase maşina tatălui său din localitatea ilfoveană Afumaţi, băuse două beri şi fumase „iarbă”. El a fost tansportat la Institutul Naţional de Medicină Legală unde probele de salivă au indicat prezenţa tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

Locul unde a fost lovit poliţistul vineri dimineaţă este la doar 700 de metri de locul unde, pe 2 august 2015, afaceristul Abdullah Ataş l-a lovit mortal cu maşina pe poliţistul Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră.