19 activişti de mediu şi localnici din Pungeşti au intrat în greva foamei

Data publicării:
pungesti cai

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au declarat astăzi că protestatarii au anunţat instituţia că au intrat în greva foamei pe perioadă nedeterminată, potrivit Mediafax.

„Noi am comunicat medicului de familie din zonă ca pe perioada programului normal de lucru să monitorizeze evoluţia stării de sănătate a persoanelor care au intrat în greva foamei. În cazul în care vor apărea probleme, persoanele afectate vor putea suna la 112, pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe, fiind înştiinţată inclusiv conducerea Ambulanţei Vaslui”, a spus şeful DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

În cursul dimineții, 25 de protestatari spuneau că intenționează să intre în greva foamei.

Aproape 400 de persoane au protestat, pe 7 decembrie, pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

În urma acestor incidente, Poliţia Vaslui a constituit o „zonă specială de siguranţă” în localităţile Siliştea şi Pungeşti, unde Chevron deţine un perimetru de 20.000 de metri pătraţi în vederea explorării gazelor de şist. Astfel, traficul pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, în localităţile Siliştea şi Pungeşti, a fost restricţionat.

În 12 decembrie, cererea de ridicare a interdicţiei de circulaţie în Siliştea şi Pungeşti formulată de un reprezentant al protestatarilor a fost respinsă de către magistraţii Judecătoriei Vaslui, care au considerat-o neîntemeiată. Ulterior, protestatarii au atacat cu apel la Tribunalul Vaslui hotărârea Judecătoriei Vaslui, cazul urmând să fie judecat de un complet format din trei judecători.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri