200.000 de români cu dublă cetăţenie pot vota la alegerile de duminică din Ungaria

Data publicării:
vot ungaria

Anul acesta, în premieră, cetăţenii maghiari care nu locuiesc în Ungaria pot să participe la alegerile parlamentare. Cei care au solicitat acest drept au primit în urmă cu o lună un buletin de vot pe care trebuie să-l returneze autorităţilor maghiare până sâmbătă seara.

Cetăţenii maghiari care locuiesc pe teritoriul României şi care nu au reuşit să trimită buletinele de vot până sâmbătă mai au o variantă. În ziua votării ei pot să facă un drum până în Ungaria la cea mai apropiată secţie de votare unde îşi pot exprima opţiunile.

Cei mai mulţi români cu dublă cetăţenie preferă să ducă plicurile personal la birourile unde acestea sunt colectate, pentru că nu sunt convinşi că în două zile buletinele ar ajunge la destinaţie.

La noi s-au înregistrat peste o mie de persoane din care, peste jumătate, deci peste 500 de persoane au şi adus deja voturile”, spune Siska Szabo Zoltan, şeful Biroului de Consultanţă pentru Cetăţenii Maghiari din Arad.

Procedura de votare prin corespondenţă pentru cetăţenii maghiari care locuiesc în afara graniţelor ţării a început pe 24 martie şi se va încheia pe 6 aprilie, iar buletinele ajunse prin poştă după acest termen nu vor mai fi luate în considerare.

Partidul favorit la parlamentarele din Ungaria este FIDES, formaţiunea condusă de premierul Viktor Orban. În 2010, partidul a obţinut două treimi din sufragii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri