200 de kilograme de cocaină, găsite plutind pe mare, în zona platformelor marine din Constanţa

Data actualizării: Data publicării:
diicot captura droguri inquam octav ganea 20190326121441_OGN_1745-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

 200 de kilograme de cocaină au fost găsite în urmă cu puţin timp, plutind pe mare. Poliţiştii de frontieră le-au descoperit în zona platformelor marine din Constanţa.

diicot captura droguri inquam octav ganea 20190326121441_OGN_1745-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Cele 200 de kilograme de cocaină ar valora 100 milioane de euro. 

Poliţiştii de frontieră cred că această cantitate de droguri face parte din transportul interceptat în 23 martie, în Delta Dunării.

Atunci, autorităţile au găsit peste 800 de kilograme de droguri de mare risc într-o şalupă abandonată într-o zonă de plaje sălbatice. Acestea au fost la sediul direcţiei anti-mafia din Bucureşti.

Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, declara că, din determinările fizico-chimice efectuate de specialişti din Bucureşti şi Constanţa a rezultat cocaină pură 90 la sută. Pe piaţă, narcoticul este amestecat cu alte substanţe, inclusiv paracetamolul.

Doi cetăţeni sârbi au fost reţinuţi în acest caz. Unul dintre ei a fost prins în judeţul Prahova, la volanul unui TIR înamtriculat în Serbia, iar al doilea a fost prins la Vama Porţile de Fier 2, către Serbia, ca pasager într-un autourism.

„Din datele existente până la acest moment se pare că în comiterea infracţiunii au fost implicaţi şi cetăţeni români", a mai spus procurorul şef al DIICOT.

Ancheta se desfăşoară în cooperare cu autorităţile judicare dn Serbia, a precizat acesta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri