23 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, internaţi în spital cu toxiinfecţie alimentară după o petrecere

Data publicării:
ambulanta

23 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Maramureş au ajuns joi seară la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la o petrecere organizată într-o zonă de agrement din afara oraşului Baia Mare. După ce au consumat aperitive, sarmale, gulaş şi alte mâncăruri, cei 23 au acuzat febră şi stări de vomă. Cu toţii au fost duşi de urgenţă la spital, unde au fost internaţi.

80 de persoane au participat la petrecerea organizată la un local situat la cinci kilometri distanţă de Baia Mare. Medicii spun că cei 23 de pacienţi suferă de forme uşoare şi medii de toxiinfecţie alimentară, prezentând simptome de febră, frisoane, greţuri, vărsături şi stare generală alterată. Majoritatea pacienţilor sunt femei cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani.

„Au fost internaţi toţi. Sunt perfuzaţi, evoluţia lor este momentan favorabilă. Au consumat tot felul de alimente”, a precizat pentru Digi24 dr. Viorica Cherecheş, directorul Spitalui de boli infecţioase Baia Mare.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă, iar inspectorii săi au prelevat probe din mâncărurile servite la petrecere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri