34 de persoane au fost arestate pentru furt de combustibil

Data publicării:
19022013 20arestati-50307

Cele 34 de persoane vor fidepuse în arestul Inspectoratului de Poliție al județului Dâmbovița, în următoarele ore.

Acestea sunt acuzate că au produso pierdere importantă în mai multe rafinării și mai multe aeroporturi.La percheziții, procurorii au descoperit 65.000 de litri de combustibil.

Printre cei arestați se numără și un jandarm.

Citiți și:

Caracatița hoților de carburant. 34 de persoane au fost reţinute

În casele suspecţilor, poliţiştii au mai găsit şi echivalentul a un milion trei sute de mii de lei, în diferite valute. 19 autoturisme au fost ridicate, împreună cu două arme de vânătoare şi 65 de cartuşe. Poliţiştii au mai confiscat zeci de telefoane şi computere, despre care aveau informaţii că ar fi fost utilizate la comiterea furturilor.

Procurorii spun că reţeaua a intrat în atenţia ofiţerilor DGA în 2010. Timp de aproape trei ani, anchetatorii au strâns probe. Astfel, au descoperit că motorina furată era încărcată în cisterne undeva în zona aeroportului din Otopeni.

Din Otopeni, motorina pleca spre mai multe judeţe, unde era vândută la un preţ mult mai mic decât la benzinărie.

Patru poliţişti au fost învinuiţi în mod oficial de complicitate la furturile de combustibil. Ei au fost duşi la audieri laolaltă cu toţi ceilalţi 240 de suspecţi implicaţi în această filieră. Suspecţii în uniformă sunt poliţişti din Corneşti, judeţul Dâmboviţa. Aceştia, alături de un jandarm şi un pompier, protejau reţeaua de hoţi de combustibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri