Sari la conținut

35 de turiști blocați în Munții Gurghiului au fost salvați de salvamontiști

Salvamontiştii din Mureş au efectuat, duminică, o acţiune de salvare în munţii Gurghiu, unde 35 de turişti au rămas blocaţi din cauza vremii nefavorabile. Oamenii au fost coborâți în siguranță de salvamontiști.„Acţiunea este foarte dificilă din cauza condiţiilor meteo, a zonei în care se află grupul, necesitând mare atenţie din partea salvatorilor, dar şi o intervenţie foarte rapidă, ţinând cont că în grup sunt şi 16 copii", se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România - Dispeceratul Naţional Salvamont, potrivit Agerpres.

Din cauza evoluţiei şi condiţiilor meteo, în zona respectivă s-a depus un strat de gheaţă pe versanţi, iar turiştii nu au colţari şi piolet, care ar fi necesare pentru deplasarea în siguranţă a acestora. Din acest motiv, echipa de intervenţie, formată din şase salvatori montani din cadrul Salvamont Mureş, a decis să coboare persoanele aflate în dificultate cu tehnici de corzi.

Persoanele din grup nu au anunţat că au afecţiuni medicale, dar apropierea serii impune finalizarea acţiunii foarte repede, mai informează Dispeceratul Naţional Salvamont.