60 de eprubete cu sânge au fost descoperite pe marginea unui drum din județul Sibiu

Data publicării:
eprubete

Eprubetele au fost descoperite pe marginea drumului care face legătura dintre orașele Mediaș și Târnăveni. Resturile sunt împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 6 - 7 metri și par să fi fost abandonate aici de mai mult timp.

Mai precis de câteva săptămâni, spun inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu care au ridicat eprubetele şi le-au trimis pentru analize la laboratorul de la Medicină Legală.

Proveniența deocamdată nu se cunoaște, nici nu se știe dacă acel sânge este de natură umană sau animală. Însă, într-adevăr, ele aveau niște etichete, erau făcute niște inscripții cu markere pe ele și niște coduri,” precizează Kristina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.

Pe recipiente nu a fost găsită însă şi o marcă de laborator. În mod normal, potrivit legii, laboratoarele de analize medicale, spitalele şi cabinetele private au contracte cu firme specializate, pentru distrugerea eşantioanelor biologice.

Legea sancționează abandonarea deșeurilor și eliminarea în afara spațiilor autorizate în acest scop cu amendă de la 20.000 la 40.000 pentru persoane juridice. În funcție de gravitatea faptei, aceasta poate constitui și infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani,” spune Ciprian Simulescu, comisar Garda de Mediu Sibiu.

Speriaţi de un eventual pericol de contaminare, locuitorii din zonă spun că nu își vor mai lăsa copiii pe afară.

Pentru a-şi deschide propria anchetă, poliţia aşteaptă concluziile cercetării inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică. Eprubetele au fost ridicate de o firmă autorizată și vor fi incinerate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri