86 de dosare penale, la doar 12 ani. Părinții îl încurajează să fure

Data publicării:
29032013-2013-03-31-16h02m38s37
 

Dorin Pop este unul dintre cei care i-au căzut victimă micului infractor. Şi-a parcat maşina în centrul oraşului pentru câteva minute. Când s-a întors, un geam era spart, iar genta de pe banchetă dispăruse. A reclamat imediat furtul la Poliţie, unde a aflat că se înscrie pe lunga listă a celor păgubiţi de un puşti de doar 12 ani.

În doar doi ani, băiatul a reusit să adune 86 de dosare penale pentru furt din autoturisme, iar pagubele sunt de sute de mii de lei.

Modul de acţiune era foarte simplu. În doar 15 secunde, unul dintre geamurile laterale era spart şi erau sustrase toate bunurile aflate la vedere. Majoritatea furturilor din maşini au avut loc pe străzile din centrul oraşului unde sunt foarte multe autovehicule parcate, iar totul se întâmplă sub stricta supraveghere a părinţilor.

„Este o practică de a trimite la furat minorul respectiv, cunoscându-se foarte bine faptul că acesta nu poate fi tras la răspundere penală”, a declarat Adrian Căpraru-purtător de cuvânt IJP Dolj.

„Instanţa a constatat că există garanţii morale şi condiţii materiale pentru creşterea şi educarea copilului în familia naturală”, a afirmat Florin Stancu-director DGASPC Dolj.

Poliţia din Craiova mai are în evidenţe alte patru astfel de cazuri cu minori care au la activ zeci de furturi din autoturisme. Până la vârsta de 14 ani legislaţia în vigoare nu prevede nicio măsură de pedepsirea a minorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri