900 de elevi, evacuați din cauza unei alarme false

Data publicării:
liceu traian lalescu hunedoara

 

Foto: Facebook

Actualizare 10.05. Alarma de la Colegiul Traian Lalescu a fost falsă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nițu, din primele verificări se pare că vocea care a sunat la 112 ar aparține unui copil.


Bărbatul care a sunat la 112 în jurul orei 08:00 s-a și recomandat, avea un nume care părea străin. Polițiștii au încercat să-l sune înapoi, dar bărbatul avea telefonul închis. Din primele informații, apelul a fost făcut de pe un telefon cu cartelă prepay.

Cei aproximativ 900 de elevi ai Colegiului Traian Lalescu au fost evacuați, iar astăzi nu vor avea loc cursuri.

Polițiștii fac acum percheziții la liceul care are trei corpuri de clădire și o sală de sport.

Viceprimarul din Hunedoara, Dan Bobouţanu, declarat la Digi24 că la fața locului au ajuns trei mașini de pompieri, ambulanțe, pirotehniști, jandarmi și polițiști.

„Am luat legătura cu doamna director, pentru că sunt în jur de 907 elevi, s-a luat legătura cu părinții, pentru ca acești elevi să fie duși acasă, astăzi nu se mai țin ore”, a spus viceprimarul.

El a precizat că, după ce a fost dată alarma, toți elevii au fost duși la fosta casă de cultură și de acolo au fost luați de părinți.

Edilul a mai spus că nu este prima dată când autoritățile din Hunedoara se confruntă cu o astfel de situație. În urmă cu 10 ani, a mai fost o alertă cu bombă la o școală generală din oraș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri