99 de sirieni au fost salvați de polițiștii români de frontieră

Data publicării:
pescador

În noaptea de 23 august, echipajul navei MAI 1105 Ştefan cel Mare a detectat şi interceptat o navă de mici dimensiuni care plutea în derivă în mijlocul apelor italiene. Poliţiştii de frontieră au constatat că este vorba despre un pescador construit din lemn şi fără pavilion, la bordul căruia se aflau 99 de persoane imigrante.

Poliţiştii le-au acordat imediat asistenţă şi primul ajutor. Imigranţii, 73 de bărbaţi, 9 femei şi 17 minori, le-au declarat autorităţilor că sunt sirieni şi că ar fi vrut să ajungă spaţiul Schengen.

Nava românească se află în misiune în Italia în cadrul Operațiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonată de Agentia FRONTEX, precizează un comunicat al Poliției de Frontieră.

În cadrul aceleiași operațiuni, la începutul lunii august, aceeași navă a mai depistat în apele teritoriale italiene o altă ambarcațiune, cu 95 de imigranți sirieni la bord.

Scopul principal al Operațiunii Maritime Comune AENEAS 2013 este de combatere a migrației ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri