A crezut că poate cumpăra o gară cu trenuri cu tot şi a pierdut 130.000 de euro

Data publicării:
2111 20gara 20snagov-34468

În urmă cu trei ani, un om de afaceri din Satu Mare a primit o ofertă care părea de nerefuzat: să plătească doar 200.000 de euro pentru Gara Snagov, cu toate anexele, şi chiar un tren la pachet. Se oferise să-i mijlocească afacerea o prietenă, în care omul avea toată încrederea.

Pentru a fi credibilă, femeia s-a dus la Ministerul Transporturilor. A intrat intr-un birou, unde a pretins că a stat de vorbă cu un director. Apoi a ieşit şi i-a spus bărbatului că totul este aranjat, iar licitaţia va fi câştigată de el.

Femeia de 39 de ani s-a oferit să-i întocmească chiar ea actele pentru licitaţie. În joc erau Gara din Snagov, un tren cu locomotivă şi douăsprezece vagoane, două hale şi terenurile din apropiere. În total, peste cinci hectare. Totul, pentru doar 200.000 de euro.

Convins că a dat lovitura, bărbatul şi-a împuternicit prietena să îl reprezinte. Apoi, femeia a început să-i ceară bani pentru întocmirea formalităţilor. În total, omul de afaceri a plătit peste 130.000 de euro.

Femeia riscă până la 15 ani de închisoare

Victima a intrat la bănuieli abia după ce a văzut că presupusa licitaţie se tot amână. După trei ani în care amica sa l-a asigurat că îşi va recupera banii, omul şi-a pierdut răbdarea şi a mers la poliţie.

Acum femeia este cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelătorie. Suspecta riscă până la 15 ani de închisoare, iar bărbatul mai are de așteptat probabil alți câţiva ani, până la pronunțarea unei sentințe definitive, pentru a-și recupera paguba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri