A fost identificată prima victimă care a murit în incendiul de la Matei Balș. Era o călugăriță internată în urmă cu o săptămână

Data actualizării: Data publicării:
imagini cu pavilionul institutului matei bals în care a izbucnit un incendiu se văd pereți innegriti de fum
Incendiul de la Institutul Matei Balș a afectat un pavilion în care se aflau 102 pacienți. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Patru dintre pacienții mutați ieri dimineață după incendiul de la Matei Balș în alte spitale din Capitală sunt în stare gravă, intubați în secțiile de Terapie Intensivă. Starea celorlalți este stabilă, ba chiar cinci dintre ei urmează să fie externați. În paralel, ancheta pentru ucidere din culpă continuă pe mai multe planuri. Medicii legiști au făcut în această dimineață necropsiile în cazul a patru dintre victime și urmează să comunice procurorilor concluziile preliminare. Prima persoană decedată care a fost identificată este o călugăriță.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Patru dintre victimele care și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul Balș din capitală au fost aduse la INML, unde au fost chemate familiile pentru identificare.

Aparținătorul uneia dintre femeile care au decedat spunea că sora lui a fost internată în urmă cu o săptămână de către mănăstirea la care se afla, pentru că era călugăriță, iar reprezentanților lăcașului de cult li s-a transmis că pot ridica cadavrul luni, pentru că în weekend nu se lucrează la Institutul de Medicină Legală din București. Femeia a fost identificată inițial după o cruce purtată la gât.

Au mai rămas de indentificat trei victime. Cea de-a cincea victimă, femeia care a murit la scurt timp după incendiu nu a fost adusă la INML.

Ministerul Sănătății, anunț despre starea pacienților afectați de incendiul de la Matei Balș

Șapte pacienți afectați de incendiul de la Matei Balș sunt, sâmbătă, în secțiile de Anestezie Terapie-Intensivă ale diferitelor spitale din Capitală.

Ministerul Sănătății anunță starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la „Matei Balș” care au fost mutați în 11 spitale bucureștene.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri